SZÉP Kártya információk: egyenleg lekérdezés, aktiválás, OTP, MKB, K&H

A Széchenyi Pihenő Kártya (SzépKártya) a béren kívüli juttatások egyik népszerű eleme. Egy plasztik lap, mely a bankkártyához hasonlít, és a belföldi SZÉP Kártya elfogadóhelyek szolgáltatásai fizethetők vele. Társkártya lehetőség a családtagoknak!

Egyre nagyobb népszerűségre tesz szert a SZÉP Kártya. A cafeteria ezen formája leginkább a bankkártyához hasonló, mind kinézetben, mind használatban. Univerzális utalványkártya, mely az üdülési csekket felváltja.

Adózási szabályozásainak köszönhetően, a kártyára a munkáltató évente legfeljebb 450.000,- Ft béren kívüli juttatást biztosíthat kedvezményesen a dolgozói számára. Az éves összeghatárig a munkáltató adó- és járulékfizetési kötelezettsége 30,94%. A keretösszeg három külön zsebbe kerülhet.

A szállás alszámla éves maximális kerete 225.000,- Ft, a vendéglátás alszámla 150.000,- Ft-ig, míg a szabadidő alszámla évi 75.000,- Ft-ig tölthető. A kártyára feltöltött összegek a következő naptári év végéig használhatóak fel.

A SZÉPKártya kibocsátása mind az igénylő munkáltató, mind a dolgozó számára díjtalan. A dolgozók közvetlen családtagjai részére társkártya igényelhető. A társkártya, valamint elvesztés, megrongálódás esetén a főkártya pótlása már térítésköteles, 1.500,- Ft + Áfa (1.905,- Ft). A kártyát 5 év időtartamra bocsátják ki. Jelenleg három pénzintézet – OTP, MKB, K&H – jogosult a pihenőkártya kiadására. Az OTP SZÉP Kártya a piacvezető, a K&H SZÉP Kártya indult legkésőbb, az MKB SZÉP Kártya pedig megjelenése óta az előzőek közti elterjedést produkálta.

Az utalványkártya belföldi szolgáltatóknál, szépkártya elfogadóhelyeken használható, és sokféle szolgáltatás vehető igénybe a segítségével. A kártyatulajdonos többféle módon is fizethet az igénybe vett szolgáltatásokért. Lehet banki terminálon, internetes, online felületen, illetve a kibocsátó bank telefonos ügyfélszolgálatán keresztül is rendezni a számlát. Az első használat előtt mindenképpen elvégzendő feladat az aktiválás. Ezt követően bármikor elvégezhető a Szép-Kártya egyenleg lekérdezése.

A SZÉP Kártya elfogadóhelyek térítésmentesen csatlakozhatnak a rendszerhez. Célszerű mindhárom kártyakibocsátó pénzintézettel szerződést kötni. A pénzintézetek legfeljebb 1,5 százalék jutalékot számíthatnak fel az elfogadóhelyek felé.


Weblap látogatottság számláló:

Mai: 1
Tegnapi: 8
Heti: 1
Havi: 124
Össz.: 6 576

Látogatottság növelés
Oldal: SZÉP Kártya
SZÉP Kártya információk: egyenleg lekérdezés, aktiválás, OTP, MKB, K&H - © 2008 - 2018 - szep-kartya.hupont.hu

A HuPont.hu ingyen adja a tárhelyet, és minden szolgáltatása a jövőben is ingyen ...

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »